EWG ; 인체와 환경에 유해한 환경물질의 사용을 줄이고, 안전한 성분들을 대안으로 제시하는 미국 비영리환경시민단체이다
EWG's 2013 Shopper's Guide to Pesticides in Produce™
Eat fruits and vegetables!
EWG의 2013년 과일과 야채의 농약물에 대한 소비자구매가이드
과일과 야채가 풍부한 식단의 건강해택은 농약 노출의 위험보다 크다.
"EWG의 구매자 가이드"는 당신이 가능한 살충제에 대한 노출을 줄여줄것이다.
그러나 전통적으로 재배한 과일과 야채등 농작물을 먹지 않는 것보다 먹는 것이 휠씬 이롭다.
농산물 살충제의 구매자가이드는 대부분 과일과 야채의 잔류살충제의 기준을 제시하고 유기농산물을 구매하는데 도움을 줄것이다.
당신은 오염된 12가지의 과일과 야채를 피하여 살충제의 흡수를 낮추고, 최소한 덜 오염된 생산물을 선택하게 될것이다.
The health benefits of a diet rich in fruits and vegetables outweigh the risks of pesticide exposure. Use EWG's Shopper's Guide to Pesticides™ to reduce your exposures as much as possible, but eating conventionally-grown produce is far better than not eating fruits and vegetables at all. The Shopper's Guide to Pesticides in Produce™ will help you determine which fruits and vegetables have the most pesticide residues and are the most important to buy organic. You can lower your pesticide intake by avoiding the 12 most contaminated fruits and vegetables and choosing the least contaminated produce.
이는 미국의 비영리환경단체(EWG)에서 2013년 발표한 내용이다. 발표된 목록이 한국 기준과는 차이가 있을 수 있다
1.Apples 2. Celery 3.cherry tomatoes 4.Cucumbers 5.Grapes 6. Hot peppers 7.Nectarines (imported) 8.Peaches 9.Potatoes 10.Spinach 11.Strawberries 12.Sweet bell peppers
그 외 Kale/collard greens and Summer squash
1.Asparagus2.Avocados3.Cabbage4.Cantaloupe5.Sweetcorn6.Eggplant7.Grapefruit8.Kiwi9.Mangoes10.Mushrooms
11.Onions12.Papayas13.Pineapples14.Sweet peas (frozen)15. Sweet potatoes
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